VEĆ OD 7-OG TJEDNA TRUDNOĆE

NEINVAZIVNO PRENATALNO TESTIRANJE OČINSTVA

Laboratorij

Neinvazivno prenatalno testiranje očinstva (NIPP) koristi DNK analizu kako bi potvrdilo ili isključilo biološko roditeljstvo.

Prenatalno neinvazivno utvrđivanje očinstva

Kalkulator Termina Poroda

Kalkulator Termina Poroda

FAQ

Neinvazivno prenatalno utvrđivanje očinstva je genetski test koji omogućuje utvrđivanje biološkog očinstva djeteta tijekom trudnoće bez rizika za fetus ili majku.

Ovaj test se obično provodi analizom slobodnih fetalnih DNK fragmenata koji se nalaze u krvi majke. Test koristi majčinu krv kako bi se identificirali genetski markeri koji potvrđuju očinstvo.

Neinvazivno prenatalno testiranje očinstva obično se može obaviti nakon sedmog tjedna trudnoće.

Testiranje je 100% pouzdano, s stopom točnosti koja obično premašuje 99,999 posto. Rezultat ili potvrđuje ili isključuje potencijalnog oca kao biološkog oca djeteta

Nakon prikupljanja uzorka krvi majke, rezultati testa obično su dostupni u roku od 7 radnih dana od zaprimanja u laboratorij.

Da, test može razlikovati različite potencijalne očeve analizom njihovih genetskih markera. Postoji mogućnost testiranja više potencijalnih očeva.

Neinvazivno prenatalno testiranje očinstva nudi siguran, neinvazivan način za utvrđivanje očinstva bez potencijalnih rizika za majku i bebu, dok  s invazivnim postupcima kao što su amniocenteza ili korionska biopsija, koje mogu povećati rizik od komplikacija.

U slučaju ponovnog uzorkovanja, preporučuje se davanje novih uzoraka 14 dana od prvog vađenja krvi. Razlog tome je što koji puta (u rijetkim slučajevima) laboratorij nije u mogućnosti izolirati djetetovu DNK od majčine.