UTVRĐIVANJE OČINSTVA I KRVNOG SRODSTVA

TESTIRANJE NA 25 / 42 LOKUSA

Osobne ili sudske potrebe (medicinsko vještačenje)

Ekskluzivni zastupnik za RH:

ALPHA BIOLABS , nagrađivani svjetski laboratorij za testove utvrđivanja očinstva i krvnog srodstva. NGS (Next Generation Sequencing)”revolucionarnom, inovativnom tehnologijom” i double-check (dvostruka provjera rezultata) garantira 99,99%-tnu točnost nalaza.
Mogućnost anonimnog testiranja.
DNK Utvrđivanje očinstva
Naziv usluge EUR
DNK utvrđivanje očinstva (25 lokusa) 315,00
DNK utvrđivanje očinstva (42 lokusa) *preporuka za osobne potrebe i sud (medicinsko vještačenje) 370,00
DNK utvrđivanje majčinstva (25 lokusa) 315,00
DNK utvrđivanje majčinstva (42 lokusa) 370,00
Nadoplata za neuobičajeni uzorak 105,00
Nadoplata za dodatnu osobu +1 90,00
Medicinsko vještačenje (sud) 200,00
DNK Utvrđivanje krvnog srodstva
Naziv usluge EUR
DNK krvno srodstvo / brat(sestra)-brat(sestra) (42 lokusa) / Half siblingship (različite majke, sumnja u istog oca) 370,00
DNK krvno srodstvo / brat(sestra)-brat(sestra) (42 lokusa) / Full siblingship (ista majka, sumnja u istog oca) *preporuka majčin uzorak 370,00
DNK krvno srodstvo / tetka-ujak-nećak (42 lokusa) 370,00
DNK krvno srodstvo / djed(baka)-unuk(unuka) (42 lokusa) 370,00
Nadoplata za dodatnu osobu +1 90,00
Medicinsko vještačenje (sud) 200,00

Mogućnost plaćanja do 24 rate bez kamata na debitne i kreditne kartice (Maestro, Mastercard, Visa, VPay)

Utvrđivanje očinstva ili krvnog srodstva, nikada nije bilo pouzdanije i pristupačnije. Pružamo Vam usluge laboratorijskog testiranja za osobne ili sudske potrebe (medicinsko vještačenje). Mogućnost anonimnog testiranja.
Testiranjem riješite nedoumice na dobrobit djeteta (djece). Obratite nam se s povjerenjem.
Godišnje izvršimo preko 300 DNK testova utvrđivanja očinstva ili krvnog srodstva.

TESTIRANJE ZA POTREBE SUDA (u skladu s odredbama Obiteljskog zakona)

Surađujemo sa svim Općinskim sudovima u Republici Hrvatskoj. Postupak pokretanja sudskog procesa može biti od strane suda, odvjetnika ili stranke koja vrši testiranje. Provodi se medicinsko vještačenje (utvrđivanje svih stranaka u postupku, uzimanje uzoraka, interpretacija nalaza na hrvatskom jeziku, priprema dokumentacije za sud)

*za primjerak nalaza, kliknite na sliku.

PITANJA I ODGOVORI

Lokus je specifična lokacija gena ili DNK niza na kromosomu. Postoje brojna specifična područja DNK ili lokusi, koja su smještena između gena, a značajno se razlikuju svojom građom i duljinom od osobe do osobe. Osobe koje nisu u krvnom srodstvu zbog velike varijabilnosti ovih lokusa imaju različitu strukturu DNK u svakom od analiziranih lokusa. Biološki roditelji i dijete imaju isti DNK tip u svakom uspoređivanom lokusu. Što se veći broj lokusa uspoređuje, rezultat analize je pouzdaniji.

Najnaprednija tehnologija kojom se potvrđuje ili isključuje biološka srodnost među osobama. DNK testiranjem se analizira deoksiribonukleinska kiselina koja nosi zapis genskog naslijeđa svakog čovjeka. Ovakvom analizom moguće je pouzdano utvrditi biološke veze među ljudima iz njihove vlastite i jedinstvene DNK. Svatko od nas nasljeđuje pola svoje DNK od oca, a preostalu polovicu od majke. Preko roditelja povezani smo sa svim ostalim biološkim srodnicima (braćom, sestrama, djedovima, bakama itd.).

Uzorke možete uzeti sami, u privatnosti vlastitog doma. Set za uzimanje uzoraka šaljemo vam na adresu koju izaberete ili na poštanski pretinac. Set sadrži četkice za uzimanje uzorka zajedno sa uputama. Set za uzimanje uzoraka šaljemo Hpekspress-om.

moderna dijag

Ukoliko jedna ili više osoba uključenih u testiranje, nisu voljne i ne žele sudjelovati u testiranju, osim standardnog uzorka možete napraviti testiranje i iz nestandardnih uzoraka.

DNK se nalazi u svakoj živoj ljudskoj stanici. DNK se može izolirati iz svakog uzorka koji sadrži stanice. Uobičajeni uzorak je obrisak sluznice unutarnje strane obraza. U slučaju potrebe, uz prethodni dogovor, kao uzorak može poslužiti korijen kose, korištena četkica za zube, upotrijebljeni štapić za čišćenje ušiju i sl.

Rezultati analize DNK iz obriska usne šupljine i korijena kose su jednako pouzdani kao iz uzorka krvi.

Svaka osoba može privatno zatražiti DNK testiranje bez sudskog ili bilo kakvog drugog službenog zahtjeva. Ljudi žele iz različitih razloga potvrditi biološko srodstvo s djetetom ili rođakom. Ako postoji bilo kakva sumnja ili potreba za takvom potvrdom, DNK test je način da se takva sumnja konačno razriješi i utvrdi istina radi vlastitog duševnog mira. U slučaju potrebe za pokretanjem sudskog postupka, dobro je prethodnim testiranjem utvrditi ima li za to osnove. Ukoliko se rezultat testa želi koristiti kao dokaz na sudu tada je postupak složeniji. U našem laboratoriju radimo DNK testiranje za osobne potrebe klijenata i za potrebe suda. Za utvrđivanje očinstva potrebni su samo uzorci DNK oca i djeteta te potpis klijenta. Za druge testove srodnosti potrebni su uzorci osoba čije se srodstvo utvrđuje. Testiranje je jednostavno, bezbolno, pouzdano i povjerljivo uz pristupačnu cijenu.

Pouzdanost testiranja je 99,99%.