Utvrđivanje očinstva i krvnog srodstva 2017-09-18T22:28:02+00:00
Loading...
Loading...
UTVRÐIVANJE OČINSTVA
Utvrđivanje očinstva 20 lokusa (uključuje uzorak potencijalnog oca i djeteta, majčin uzorak je besplatan) 2375,00
Utvrđivanje očinstva 25 lokusa (uključuje uzorak potencijalnog oca i djeteta, majčin uzorak je besplatan) 3480.00
Nadoplata za neuobičajene uzorke 800.00
Nadoplata za svaku dodatnu osobu koja se testira 648.00
Nadoplata za potrebe suda 175.00
 0
Stalni sudski vještak za utvrđivanje očinstva – Prof.dr. sc. Vesna Brkljačić – Kerhin – M. 099/222 1733 – E. vesnakb@gmail.com 2000.00
UTVRĐIVANJE KRVNOG SRODSTVA
Test srodstva / brat-brat 2490.00
Test srodstva / brat-brat full 2490.00
Test srodstva / brat-sestra 2490.00
Test srodstva / sestra-sestra 2490.00
Test srodstva / ujak-nećak 2490.00
Test srodstva / djed-baka-unuk-unuka (20 lokusa) 2490.00
Test srodstva / djed-baka-unuk-unuka (25 lokusa) 3480.00

Za utvrđivanje očinstva možete birati između testa koji obuhvaća 20 lokusa i testa koji obuhvaća 25 lokusa (u ovom trenutku najpouzdaniji test koji sa 100% točnosti potvrđuje ili isključuje biološkog roditelja)

DNK test očinstva ili krvnog srodstva bit će točniji ukoliko se testiranje vrši na što više lokusa. Industrijski standard nudi samo testiranje na 13-16 lokusa (markera). DDC analizira minimalno 20 lokusa pri svakom DNK testiranju koje provodi i osigurava 500 puta veću točnost rezultata.

 

ŠTO JE LOKUS (molekularni biljeg)?

Lokus je specifična lokacija gena ili DNK niza na kromosomu. Postoje brojna specifična područja DNK ili lokusi, koja su smještena između gena, a značajno se razlikuju svojom građom i duljinom od osobe do osobe. Osobe koje nisu u krvnom srodstvu zbog velike varijabilnosti ovih lokusa imaju različitu strukturu DNK u svakom od analiziranih lokusa. Biološki roditelji i dijete imaju isti DNK tip u svakom uspoređivanom lokusu. Što se veći broj lokusa uspoređuje, rezultat analize je pouzdaniji.

Najnaprednija tehnologija kojom se potvrđuje ili isključuje biološka srodnost među osobama. DNK testiranjem se analizira deoksiribonukleinska kiselina koja nosi zapis genskog naslijeđa svakog čovjeka. Ovakvom analizom moguće je pouzdano utvrditi biološke veze među ljudima iz njihove vlastite i jedinstvene DNK. Svatko od nas nasljeđuje pola svoje DNK od oca, a preostalu polovicu od majke. Preko roditelja povezani smo sa svim ostalim biološkim srodnicima (braćom, sestrama, djedovima, bakama itd.).

“Test očinstva radi se u 99% slučajeva jedanput u životu. Na pravom ste mjestu. Obratite nam se sa povjerenjem.”

 

UZIMANJE UZORAKA

Uzorke možete uzeti sami, u privatnosti vlastitog doma. Set za uzimanje uzoraka šaljemo vam na adresu koju izaberete ili na poštanski pretinac. Set sadrži četkice za uzimanje uzorka zajedno sa uputama. Set za uzimanje uzoraka šaljemo Hpekspress-om.

moderna dijag

DNK TESTIRANJE ZA OSOBNE POTREBE ILI POTREBE SUDA

Svaka osoba može privatno zatražiti DNK testiranje bez sudskog ili bilo kakvog drugog službenog zahtjeva. Ljudi žele iz različitih razloga potvrditi biološko srodstvo s djetetom ili rođakom. Ako postoji bilo kakva sumnja ili potreba za takvom potvrdom, DNK test je način da se takva sumnja konačno razriješi i utvrdi istina radi vlastitog duševnog mira. U slučaju potrebe za pokretanjem sudskog postupka, dobro je prethodnim testiranjem utvrditi ima li za to osnove. Ukoliko se rezultat testa želi koristiti kao dokaz na sudu tada je postupak složeniji. U našem laboratoriju radimo DNK testiranje za osobne potrebe klijenata i za potrebe suda. Za utvrđivanje očinstva potrebni su samo uzorci DNK oca i djeteta te potpis klijenta. Za druge testove srodnosti potrebni su uzorci osoba čije se srodstvo utvrđuje. Testiranje je jednostavno, bezbolno, pouzdano i povjerljivo uz pristupačnu cijenu.

 

UZORCI ZA DNK TESTIRANJE

DNK se nalazi u svakoj živoj ljudskoj stanici. DNK se može izolirati iz svakog uzorka koji sadrži stanice. Uobičajeni uzorak je obrisak sluznice unutarnje strane obraza. U slučaju potrebe, uz prethodni dogovor, kao uzorak može poslužiti korijen kose, korištena četkica za zube, upotrijebljeni štapić za čišćenje ušiju i sl.

Rezultati analize DNK iz obriska usne šupljine i korijena kose su jednako pouzdani kao iz uzorka krvi.

 

RAZLIČITE VRSTE TESTOVA, DODATNE OPCIJE I CIJENE

Za utvrđivanje očinstva možete birati između testa koji obuhvaća 20 lokusa i testa koji obuhvaća 25 lokusa (u ovom trenutku najpouzdaniji test koji sa 99,99% točnosti potvrđuje ili isključuje biološkog roditelja).

Cijene osnovnih testova uključuju analizu DNK iz obriska sluznice obraza za dvije osobe uz uzimanje uzoraka kod kuće (majčin uzorak je besplatan ukoliko se testira i majka djeteta), rezultati testa u pisanom obliku.

Dodatne opcije su moguće uz nadoplatu: testiranje iz drugih vrsta uzoraka, za više od dvije osobe.

Drugi testovi za utvrđivanje krvnog srodstva uključuju testiranje između majke i djeteta, među braćom i sestrama te djedovima, bakama i unučadi.

 

REZULTATI TESTIRANJA

Rezultate testiranja možete dobiti prema vlastitom izboru poštom, elektronskom poštom, telefonom, faksom ili osobno u našoj ustanovi.
Uobičajeno vrijeme čekanja rezultata je oko 14 dana od dana slanja u laboratorij.

 

POVJERLJIVOST PODATAKA

Rezultati svakog DNK testiranja su strogo povjerljivi i izdaju se samo naručitelju testa po prethodno dogovorenom postupku. Samo uz pismeno odobrenje i na izričit zahtjev naručitelja, rezultati mogu biti uručeni trećoj osobi.