Estetska dermatologija 2017-11-29T16:12:21+00:00

Alma Budinšćak, dr. med.

specijalist dermatologije i venerologije

   Terapija bora lica
   Dermalni fileri
Mezoterapija
Kemijski piling
Microneedling (Dermapen)
PRP (Platelet-rich plasma)

Svi proizvodi i brendovi koje koristimo su aktualni trendovi iz područja estetike.

Instagram: #dr.almabudinscak

Botox® Vistabel – Terapija bora lica – 50 jedinica 2400,00
Dermalni fileri Ultra 3 / Ultra 4 – 1ml 2700,00
Dermalni fileri Volbella / Volift / Volite / Voluma – 1ml 2800,00
Dermalni fileri Ultra Smile 2700,00
Kemijski piling (pojedinačni tretman) 580,00
Kemijski piling (paket 4 tretmana / svakih 2 tjedna) ZA OPTIMALAN UČINAK 1870,00
Mezoterapija  – ovisno o području
1400,00
PRP – pomlađivanje matičnim stanicama
1900,00
Konzultacijski pregled (*uračunat u cijenu dogovorenog tretmana) *250,00

SKLEROTERAPIJA- SKLEROZACIJA KAPILARA NA DONJIM EKSTREMITETIMA

Sklerozacija je postupak u kojem se u lumen krvne žile injicira sterilna otopina sklerozirajućeg sredstva koji potom izazove upalu stijenke i njeno postupno nestajanje. Skleroterapija služi za tretiranje manjih krvnih žila na donjim ekstremitetima kao što su venule, teleangiektazije i retikularne vene (mrežolike). Metoda je relativno bezbolna. Na mjestu aplikacije sklerozirajućeg sredstva potrebno je dobro umasirati te staviti tupfer koji se onda drži tijekom 24 sata. Odmah po završetku skleroterapije potrebno je obući elastično- kompresivne čarape stupnja II kompresije koje se nose barem 3 tjedna nakon tretmana. Preporuča se neuzimati lijekove poput Aspirina, Andola, te NSAR (npr. Brufen, Voltaren…) nekoliko dana prije i nakon tretmana. Izbjegavati jači fizički napor te vruće kupke i saune, te sunčanje minimalno 3 tjedna nakon tretmana. Prije samog tretmana treba razgovarati sa dermatologom o vašim očekivanjima i željama. Potrebno je objasniti da je za dobar rezultat potrebno više tretmana, da neće sve tretirane kapilare nestati jer je uspješnost samog postupka od 60-80%, da je vrlo česta nuspojava hiperpigmentacija te da odmah nakon tretmana treba kontinuirano 48 sati nositi elastično- kompresivne čarape a naredna 3 tjedna nositi ih tijekom dana obavezno. Tretmani se ponavljaju u razmaku od najmanje 6 tjedana.

NUSPOJAVE: najčešće (do 30%) su hiperpigmentacije i matirajuće teleangiektazije na mjestu injiciranja, vrlo rijetko tromb ili ulceracija.

KONTRAINDIKACIJE ZA SKLEROZACIJU: akutni ili recidivirajući tromboflebitis, trudnoća, preosjetljivost na sklerozirajuće sredstvo, glavobolje, dijabetes, periferna arterijska bolest (loša cirkulacija u nogama).

KEMIJSKI PEELINZI

Kemijski peeling je tretman u kojem se na kožu, najčešće lica, nanosi kiselina (mliječna, mandelična, salicilna, glikolna, azelaična…) u svrhu eksfolijacije i poticanja obnove kože. Postoje 3 vrste peelinga: površinski, srednji i duboki peeling.